Möt stipendium-Marie

BI-Stipendiumet gick i år till Marie Nerén som läser byggingenjörsprogrammet. Marie beskriver sig själv som omtänksam, kreativ och problemlösare samtidigt som hon påpekar att hon blev positivt överraskad av att vinna priset.

FullSizeRender
Marie Nerén, 43 år

Fakta:
Namn: Marie Nerén
Ålder: 43 år
Program: Byggnadsingenjörsprogrammet
Bor: Haga, Västerås
Hemstad: Västerås

Marie menar att det bästa med produktion är att man får se det färdiga resultatet av en idé. Hon har alltid drömt om att hennes första semester skulle innebära att åka till Los Angeles med sin dotter och ta surflektioner. Hon nämner även att en längtan tills den dagen hon kommer börja jobba.

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
– Omtänksam, kreativ, problemlösare

Vad gör du om dagarna utöver dina studier?
– Det blir mycket hemstudier. Jag hjälper min dotter med hennes läxor. Jobbar som personlig assistent åt min mor som är sjuk i MS. Jag längtar tills jag börjar jobba… DÅ ska jag börja träna och umgås mer med mina vänner. 

Varför har du valt att läsa produktion som inriktning?
– Det är en ganska bred kurs där man får inblick i byggandets olika processer, det tror jag är bra när man kommer ut i arbetslivet.

Vad är det bästa med produktion?
– Att få se det färdiga resultatet av en idé. Att få vara med där det händer.

Varför tror du att just du blev vald?
– Jag blev väldigt överraskad! Visst, det har ju gått bra på tentorna och individuella inlämningar, och grupparbeten har fungerat mycket bra! Sen har jag gått på varje föreläsning…det kanske är därför.

Vad ska du göra för pengarna?
– Köpa RIKTIGA gympadojor till min dotter! Sen ska jag försöka spara till min första semester. Jag och min dotter har en dröm om att åka till LA och ta surflektioner… ja justja, måla om köket vill jag också, och lägga nytt golv.

Hur ser ditt drömjobb ut?
– Drömjobbet är att få komma med förslag på utformningar, på hus eller omgivning, gaturum, förslag till verksamheter… att få utlopp för mina idéer, för jag tänker och ser mycket i min vardag och försöker lösa problem. Tänk att få betalt för allt som jag tänker! Jag vill också träffa människor och vara ute mycket. 

5 roliga snabba med Marie

  • Cola framför pepsi
  • Bilen framför bussen
  • Sommar framför vinter
  • Framhjulsdrift framför bakhjulsdrift
  • Boken framför läsplattan

FBIare.se gratulerar Marie och önskar henne all lycka i framtiden!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera