Tillbakablick 2016

Hej, det var ett tag sedan vi skrev här. Men nu är vi tillbaka! Det har varit en aktiv höst med mycket att göra och trevliga aktiviteter. En av dem var företagsdagen som handlade om att byggarna fick träffa framtida arbetsgivare och gå på föreläsningar. Givande dag.

Det var en programkväll för språkarna i höstas. Den var jätteintressant. Gamla studenter som hade läst på programmet kom och berättade hur deras vardag såg ut efter examen och vad de jobbade som. Hur de hade tagit gjort för att få de jobben de har idag. Det fanns möjlighet att få råd av studenterna samt de som studerar på högskolan nu.

Vi som styrelse har haft mysiga event under hösten och vinterhalvåret. Det har vart glöggmys som avslutade året bra.

 

Publicerat i Styrelsen | Lämna en kommentar

Rookieperioden är igång igen

Hoppas alla har haft en skön sommar!

Nu är den årliga rookieperioden igång igen och FBI hälsar alla nya rookies välkomna och vi gör vårt bästa för att ni ska trivas! Här på hemsidan hittar ni viktig information om hur ni går tillväga för att bli medlemmar, vad som händer i föreningen samt kontaktuppgifter till alla i styrelsen. Som vi nog har sagt många gånger till er redan så är det bara att ni skickar ett mejl eller stoppar oss när ni ser oss om ni har några funderingar.

Just nu är det mycket att göra för föreningen så vill ni hålla er uppdaterade med det senaste från rookieperioden så följ fbi_mdh på instagram alternativt sök efter hashtaggen #fbirookie2016 så hittar ni alla bilder från våra äventyr.

Ha det bra nu så hörs vi!

14088588_10209420460260304_280089009173906532_n

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vila i frid

Vi har idag nåtts av det tragiska beskedet att Torbjörn Johansson hastigt har gått bort. Förenade Byggingenjörer beklagar djupt och alla tankar går till familj och vänner.

FBIs styrelse jobbar på att få mer information från skolan och så fort vi får veta mer så vi kommer vi att dela denna information med er här. Ni kommer även att få mer information via mail från skolan. Vi ber er låta oss hålla kontakten med skolan så att personalen inte översvämmas med mail då även de sörjer sin kollega.

Ta hand om er och varandra!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Utkast Dagordning FBI årsmöte

§ Mötet öppnas

§ Formalia

• Val av mötesordförande

• Val av sekreterare

• Fastställande av dagordning

• Val av justeringsman tillsammans med ordförande

§ Styrelsens verksamhetsberättelse samt förklaring av poster
• Ordförande

• Ekonomi ansvarig

• Marknadsansvariga

• Aktivitetsansvariga

• Materialansvarig

• Sekreterare

§ Resultat av årets balansräkning

§ Ansvarsfrihet till styrelsen för den tid revisionen avser

§ Fastställande av medlemsavgift

§ Val av ordförande

§ Val av övriga poster i styrelsen

§ Val av revisor (ej styrelsemedlem)

§ Behandling av förslag
• XXXX

§ Övriga frågor

§ Mötet avslutas

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Alla ettor se hit! Hilti Västerås söker studentmedarbetare

Untitled

Extrapersonal Hilti Center
Vi söker nu en driven och engagerad person som söker ett extraarbete, t ex bredvid studierna, och som är nyfikna på Hilti som företag. Till denna position söker vi dig som är utåtriktad och ansvarsfull och som tycker att bra service är nyckeln till en fantastisk butiksupplevelse. Hilti har 15 butiker i Sverige och denna annons gäller butiken i Umeå.

Dina ansvarsområden
• Du tar ett aktivt ansvar för att säkerställa butikens utveckling och skapande av långsiktiga kundrelationer.
• Du arbetar självständigt och proaktivt med teknisk försäljning i din butik.
• Du ser butiken som din egen och en viktig del av din vardag är att skapa en levande och iögonfallande butik som alltid överträffar våra kunders förväntningar.
• Arbetet innebär ca 20-25 timmars arbete i månaden och till viss del även semesterbemanning under jul och sommar.

Din profil
• Vi söker dig som är intresserad av ett extraarbete, t ex i kombination med studier.
• Vi söker dig som är självgående, initiativtagande, relationsskapande och strukturerad.
• Du uppskattar utmaningar och förändring och ser det som en möjlighet att växa.
• Du är flexibel i din planering och kan med kort varsel kombinera studier och arbete.
• Du är tillgänglig för arbete under sommaren

Inkom med ditt CV till Jan.Bietkowski@hilti.com senast 1 juni. Märk din ansökan med ”Studentmedarbetare Västerås”.

Söker du ett extrajobb under studietiden då är det här perfekt för dig som byggnadsingenjör! Du kommer att få lära dig mycket om maskiner och byggmaterial samt hur dessa kan tillämpas. Butiken ligger på Tunbytorp i Västerås , ca 10 min med cykel från city. För frågor om jobbet kontakta Stefan Ullström, 0768516930 han har jobbat i butiken i 3 år under sin studietid som byggnadsingenjör.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Programråd 2015

Hej alla!

Den 24 april är det dags för årets programråd där utvalda studenter, programsamordnare, studievägledare och akademins chefer träffas för att bl. a. diskutera byggingenjörsprogrammet och utvärdera de saker som är bra och mindre bra. Detta för att hålla fast i de saker som studenterna är nöjda med och för att ev. hitta saker som ersätter de mindre bra sakerna.

Har DU som student på byggnadsingenjörsprogrammet åsikter du vill framföra? Det kan vara någonting du är nöjd med, någonting du är mindre nöjd med eller någonting du vill framföra. Då ska du inte tveka utan skriva ner dina tanker i ett mejl till ordförande@fbiare.se så kommer tankarna, efter en bekräftelse att tas upp.

Andra saker som kommer att tas upp under rådet är

1. Besked från UKÄ angående utvärdering av byggingenjörsprogrammet
2. Pågående översyn av nuvarande byggingenjörsprogram
3. Högskoledagarna
4. Rapport från årskurserna
5. Övriga frågor

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Framtidsmässan 2015

Förra årets succé är tillbaka, Framtidsmässan 2015 – Sveriges största karriärevent för och om offentlig sektor!

Mässan går av stapeln på Münchenbryggeriet i Stockholm den 21 april.

Samtliga utställare kommer ha med sig konkreta erbjudanden. Det blir även intressanta samtal och föreläsningar på Stora scen där Alex och Sigge är moderatorer. Hämta din gratisbiljett redan nu.

På Framtidsmässan har du chans att prata med framtida arbetsgivare om:

– Jobb
– Praktik
– Sommarjobb
– Studentmedarbetare
– Uppsatsämnen
– Exjobb
– CV-granskning
– Intervjuteknik

För uppdateringar om mässan, gå in på hemsidan: www.framtidsmässan.com, följ Framtidsverket på instagram: @framtidsverket eller på Facebook: Framtidsverket

Det åker en gratis buss från Västerås, och kanske även från Eskilstuna om det finns tillräckligt intresse. Boka din plats på bussen här! https://docs.google.com/forms/d/1wj1OgtpV188hzy7HQvkeOKaPQWZx3F7Ali6kEnKQCSI/viewform?c=0&w=1

Vad är Framtidsverket?​

Framtidsverket grundades 2012 som en gemensam satsning för att öka kunskapen och attraktionskraften bland studenter och nyutexaminerade för jobben inom offentlig sektor. Genom vårt studentnätverk matchar vi kontinuerligt in kompetens till den offentliga sektorn. Vi finns på de flesta av landets arbetsmarknadsdagar på universitet och högskolor samt arrangerar Framtidsmässan.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Nu söker vi sponsorer för kommande läsår!

Hej kära företagare!

I detta nu söker FBI sponsorer för kommande läsåret, 2015/2016. Är ditt företag intresserad av att sponsra linjeföreningen för blivande byggnadsingenjörer, tveka inte utan ta kontakt med sittande marknadsansvarig Jonas D eller ordförande Amanch!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Återkoppling från Sweco-kvällen

Hej! Här kommer återkoppling från kvällens mest ställda frågor.

Att jobba utomlands
Inom Sweco finns det väldigt bra möjligheter att jobba utomlands. Vi har många uppdrag i andra länder, t ex är det många inom energisektorn som reser mycket.
Vi har även ett sammarbete med läkare utan gränser och det är vanligt att medarbetare jobbar utomlands åt dem. Det går att läsa mer här: http://www.sweco.se/sv/Sweden/Om-Sweco/Lakare-utan-granser/

Traineeprogrammet
Är du nyfiken på traineeprogrammet. Det går att läsa mer om det här: http://www.sweco.se/sv/Sweden/Karriar/Student/Trainee/

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Rekrytering projektledare

Hej!

Saknar du planer inför sommaren och är en bra förebild för barn, fortsätt läs!

Fredsbevarande föreningen CISV söker fler projektledare inför sommarens Barnby här i Västerås. Att vara projektledare innebär bl.a. att ha det yttersta ansvaret om lägerdeltagarnas hälsa och utbildning som i år handlar om konflikthantering. Kort om vad detta är:

48 barn (11 år gamla) från 12 olika länder kommer till Västerås i mitten på juli. Från varje delegation medföljer också en ledare (+21 år) d.v.s. 12 ledare. Från Sverige kommer 6 juniorledare och 5 projektledare (kanske du). Sammanlagt är vi cirka 70 personer.

Projektledarna samordnar de yngre ledarna och ser till att våra planerade aktiviteter flyter på samtidigt som vi har det JÄ***GT kul, kort och gott innebär lägret massor av nya vänner och erfarenheter. Vi bor tillsammans på en lägergård med fotbollsplaner etc nära tillhands.

Vi söker en omsorgsfull och mogen projektledare 21 år eller äldre, som också tycker om att ta hand om barn, helst ska du ha tidigare erfarenhet som ledare.

Det finns mycket mer information om Barnbyn. Är du intresserad så hör av dig till Max på 073 – 551 77 19.

Mer information finns på: http://www.cisv.se/lager-och-projekt/village

Lägret pågår mellan 26/6 och 26/7.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar