Kåren

Kåren är där vi studenter hänger både mellan lektionerna och på kvällar. Kåren har studentpriser på både mat och dryck.

Att kåra:
Kåren drivs idiellt och klarar sig för att studenter ställer på och kårar.
Att kåra innebär att du är med och jobbar under en pub- eller discokväll, med allt från matlagning, öltappning, blanda drinkar, städning till att stå i garderoben. Allt arbete på kåren är ideellt men det ger självklart vissa förmåner, som fri mat och dryck (alkoholfri) under kvällen och rabattkuponger att ta med sig efter det avslutade arbetspasset. Kårar du ett flertal gånger kan du förmodligen stoltsera med både kassa- och köksvana i ditt CV. Dessutom så får du möjligheten att träffa och lära känna skönt folk från många andra linjeföreningar. 

Topplisor
Det förs statistik över alla som kårar och på kårarnas egen hemsida (karare.karen.nu) finns det topplistor både över individuella prestationer men även för alla föreningarna. Det finns märken att förtjäna för den som har kårat 10, 20, 35, 50, 70 resp. 100gånger och efter den 100.e gången kan man ju alltid börja på en ny rad på ovven ;). De som har gjort minst två kårningar under året för den linjeförening som ligger på första plats på föreningstoppen när läsåret är slut får den stora äran att gå in före alla andra på Den Stora Sommarfesten (Episk avslutningsfest på kåren)!

Rabattkuponger och månadskort
Varje gång du jobbar får du tre 30 % rabattkuponger som du kan använda på kåren. Jobbar du 3 gånger samma månad entrékort som ger fri entré och köpass. Jobbar du fem gånger samma månad får du ett månadskort som ger samma förmåner som entrékort plus 30 % rabatt på hela sortimentet resten av månaden och hela nästa månad.

Personalresa
Varje termin anordnar kåren en personalresa som man får åka med på om man jobbar ett visst antal gånger innan resan, detta datum annonseras på kåraresidorna. Personalresan är en av höjdpunkterna på terminen men har ett begränsat antal platser, så det är först till kvarn som gäller!

 Sittning
Inför varje linjeföreningssittning så krävs det att linjeföreningen har ställt upp med ett visst antal kårare under ett specifikt annat tillfälle, oftast på en annan linjeförenings sittningskväll. 

Tips och trix
Uppgifter för att skriva upp sig på kårarschemat:
http://karare.karen.nu
Användarnamn: karare
Lösenord: bayerskt

Första gången du skriver upp dig på schemat gör du det enklast genom att prata med en kvällsansvarig. Är du riktigt modig och på “kansjälvhumör” så gör du det genom att skriva in dig i schemat som “Ny” med ditt namn som kommentar (du fattar nog när du ser sidan).

Linjeföreningar

På skolan finns det en massa olika linjeföreningar. Vilken linjeförening du tillhör beror på vad du läser för program. De flesta linjeföreningar har en egen färg, en maskot och minst en flagga som de håller kärt.

Gå in på kårens hemsida för info om alla de olika föreningarna.